Moros i Cristians

La festa de Moros i Cristians és una manifestació pròpia del patrimoni cultural valencià que commemora les batalles lliurades durant la reconquesta de la península Ibèrica.

A Manises, cada mes de juliol, recordem aquells enfrontaments de manera festiva i bulliciosa.

Les desfilades, plenes de color, la música i els grans espectacles emocionen i sorprenen la gent del poble i la forastera.

Bé és cert que hi ha infinitat de llocs a la Comunitat Valenciana que celebren aquestes festes, encara que no totes tenen la trajectòria de la nostra ciutat ja que ací se celebren des del 1979.

Des de la fundació de la festa, a càrrec de la comparsa L’Albardí, la participació s'ha anat incrementant, any rere any, fins a tindre actualment un total d'onze comparses que, per uns dies, prenen els carrers amb lluites i victòries.

En el bàndol cristià tenim les comparses: Artal de Luna, Maseros, Els Boïl, Bucaners i els Croats Templers. I en el bàndol moro: L’Albardí, Kelvies, La Mitja Lluna, Menecil i Al Nasir Salah Ad-Din.

Totes participen en les entrades, en què desfilen unes 2.500 persones, i que són exponents de llum, màgia, colorit i vistositat.

Si vols viure una experiència plena de màgia i alegria, no et perdes les nostres festes de Moros i Cristians.